Mijn naam is Bas Zijlstra

Tijdens het volgen van verschillende opleidingen, workshops en retraites (o.a. Holistisch Coach, Transformatief Coach en Breathwork Coach), heb ik geleerd om meer bewustzijn te creëren.

Ik heb mijn hele leven al het gevoel gehad dat ik andere mensen wil helpen. Tot enkele jaren geleden was dit ‘helpen van mensen’ vaak ‘mensen ongevraagd redden’. De laatste vijf jaar heb ik steeds vaker de tijd genomen om naar binnen te keren en te voelen wat IK nodig had. De reden hiervoor was dat ik niet écht van het leven kon genieten, omdat ik veel vanuit mijn hoofd leefde. Ik was streng voor mezelf, ik legde de lat altijd te hoog en was een perfectionist. Het was dus nooit goed genoeg en ik had weinig liefde voor mezelf. Hierdoor ervoer ik steeds minder joy en vrijheid en gaf mijn fysieke lichaam signalen zoals: klachten in de onderrug, een gespannen Psoas spier en blaasproblemen.

Tijdens het volgen van verschillende opleidingen, workshops en retraites (o.a. Holistisch Coach, Transformatief Coach en Breathwork Coach), heb ik geleerd om meer bewustzijn te creëren. Ik heb veel blokkades weten te transformeren en daarom leef ik meer in het NU. Ook vertrouw ik nu meer op mijn intuïtie en kan ik de controle loslaten. Hierdoor voel ik veel meer rust en vrijheid. Door deze transformatie ben ik veel liever voor mezelf en kan ik er écht voor de ander zijn. Om die reden red ik geen mensen meer in nood, in plaats daarvan begeleid en help ik mensen die er zelf om vragen.

Natuurlijk ben ik er nog lang niet en heb ik nog steeds veel aan te kijken en los te laten, maar wanneer ben je er en waar ben je dan eigenlijk? Het blijft een reis en ik geloof dat je er nooit bent, maar dat ‘de weg er naartoe’ het leven hier op aarde is.

Hoe vaak horen we niet: “Ik ben de hele vakantie ziek geweest” of “Toen hij met pensioen ging, werd hij ziek en heeft hij niet meer kunnen genieten van zijn pensioen.”

Naast het verbinden met jezelf en anderen (het ervaren van de liefde), is de zoektocht naar je eigen waarheid, naar mijn mening de echte reden waarom wij hier op aarde zijn.
Dus niet het leven van vakantie naar vakantie, of het idee: “Als we met pensioen zijn dan…”

Het leven geeft je zoveel kansen om te groeien.
Ik geloof dat het leven ons veel kansen aanreikt en ons vaak uitnodigt om naar binnen te keren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan vervelende gebeurtenissen waarin we getriggerd worden, of lichamelijke klachten. Het is dan aan ons om te kiezen: “Wil ik wijzen naar anderen en de buitenwereld de schuld geven”, of “ga ik naar binnen keren en onderzoeken waarom ik getriggerd word?”

De afgelopen tijd ben ik, samen met mijn vrouw Suus, bijvoorbeeld in een sneltreinvaart gegroeid omdat ons iets vervelends is overkomen eind 2022. We zijn er toen achter gekomen dat we zijn opgelicht en nagenoeg bankroet waren. Je kunt je voorstellen dat zo’n gebeurtenis enorm veel met je doet. Allereerst was er een periode van shock, die ongeveer een week duurde. Dit ging bij mij over in een periode van strijden omdat ik in die tijd nog slecht tegen onrecht kon. Deze fase van strijden stopte toen ik er achter kwam, dat ik alles buiten mezelf aan het zoeken was. Ik was alleen maar aan het wijzen naar anderen, terwijl de echte wijsheid in mezelf zit. Toen ben ik naar binnen gaan keren en heb ik de stilte opgezocht. Ik heb een enorme groei doorgemaakt, die uiteraard nog steeds gaande is. Zo heb ik een heel andere relatie met geld gekregen. Ik geef bijvoorbeeld meer geld uit in vergelijking met toen al het geld er nog was. Hierdoor is er meer ‘flow’ in de geldstroom en focus ik me niet op de tekorten maar op overvloed, want die is er voor ons allemaal.

Verder ben ik ook veel dankbaarder voor de ‘kleine dingen’, heb ik weer vertrouwen gekregen in het leven en voel ik me gedragen. Je hebt altijd een keuze hoe je omgaat met een bepaalde gebeurtenis of situatie. Geef ik het op en ben ik het slachtoffer, of kies ik ervoor om er sterker uit te komen en te groeien? Ik kies nu nog steeds, ook al is dat niet altijd makkelijk, iedere dag voor het laatste!

Ik leef bewust.meer in het nu.met liefde voor mezelf.dankbaar.en geniet.